Joost Swarte signatuur

Joost Swarte signatuur

Joost Swarte leverde niet alleen zijn inbreng tijdens de ontwerpfase met HER architecten, hij geeft De Vierhoek ook zijn eigen signatuur mee met markante ontwerpen voor een glas-in-lood raam, hekken bij het Hof en inrit stallingskelder, gevelreclame en huisnummers.

Glas-in-lood raam

In de toren van Blok 1 is in het trappenhuis een glas-in-lood raam voorzien. De eerste schetsen zijn gereed. Hieronder krijg je vast een indruk.

 

Joost Swarte: “Ik heb voor het trappenhuisraam stijgen en dalen als thema genomen, en kwam uit bij vogels. Ik heb soorten verzameld die veel voorkomen in Haarlemse tuinen.

 

Ik geef de vogels op twee manieren weer: staand en vliegend. De blauwe halve cirkels geven het geheel een modern beeld, ze werken bindend. Bovendien zijn de vogels door de cirkels gescheiden als hoofdstukken. Het witte glas tussen de cirkels en vogels maakt het mogelijk om vanuit het trappenhuis naar buiten te kijken, beter dan een claustrofobisch gesloten trappenhuis.”

 

De 5 ontwerpen worden boven elkaar geplaatst.

 

 

Hekwerk van Het Hof

 

 

Joost Swarte ontwierp voor het Johan Enschedé Hof in Haarlem een hekwerk. Uiteraard zal hij voor De Vierhoek ook de hekwerken van Het Hof ontwerpen én voor op de speedgate van de stallingskelder. Hierboven een schets van het hekwerk van het Johan Enschedé Hof, het ontwerp van De Vierhoek wordt een geheel nieuw ontwerp.