De Ontwerpers

HER Architecten

HER staat voor: HERbestemmen, HERgebruiken, HERinrichten, HERstellen, HERstructureren, HERwaarderen en natuurlijk ook voor Hans En Remko, de oprichters van dit bureau. Van kleinschalige projecten tot grootschalige stedenbouwkundige ontwerpen, daar ligt het spanningsveld van HER. Zowel op het gebied van bestaande bouw als nieuwbouw. Voor De Vierhoek ontwierpen zij samen met Joost Swarte een geheel nieuw Hof in Haarlem. Met een gepast respect voor het verleden van de locatie, maar helemaal van nu.
 

Joost Swarte

Joost Swarte (1947) is onder meer grafisch  ontwerper en striptekenaar. Hij studeerde in Eindhoven, industrieel ontwerpen. Eind jaren 60 begon hij aan zijn succesvolle, inmiddels 50-jarige loopbaan als ontwerper/tekenaar. Dit jubileum is uitgebreid gevierd met een grote overzichts- tentoonstelling in de Rotterdamse Kunsthal 2019/2020. Voor de tekenstijl van zijn grote held Hergé bedacht hij de term ‘Klare lijn’ en hij was een van de initiatiefnemers van de tweejaarlijkse Haarlemse Stripdagen. De laatste  jaren tekent Joost ook vaak voor het tijdschrift The New Yorker.
 
Naast al het tekenwerk maakt Joost graag uitstapjes naar andere disciplines. Hij ontwierp een reeks postzegels, affiches, glas-in-loodramen, meubilair en muurschilderingen. Ook is hij medeontwerper van De Toneelschuur en het Joh. Enschedéhof in Haarlem. En van een bijzonder appartementengebouw in de Willemstraat in de Amsterdamse Jordaan. Èn nu dus ook van De Vierhoek in samenwerking met HER architecten.
 
Kijk ook op de site van Maarten Slagboom: https://maartenslagboom.nl/overige/joost-swarte/