Projectinfo

Projectinformatie 

De Vierhoek is een bijzonder en gevarieerd nieuwbouw project van waarover wij graag meer vertellen!

 

De Vierhoek, gesitueerd tussen de Raamsingel en de Tempeliersstraat, bestaat uit verschillende gebouwen en biedt ruimte voor vijftig woningen, een stallingskelder, een Hof, een fietsenstalling en een commerciële ruimte. 

 

De woningen van De Vierhoek zijn ondergebracht in vier zogenoemde bouwblokken. Deze vormen de vier hoeken waar het nieuwbouw project zijn naam aan ontleent. Binnen deze vier hoekblokken ontstaat ruimte voor een hof en nog een zestal hofwoningen. Aan de Tempeliersstraat komt een pleintje met horecaterras.

Onder De Vierhoek komt een kelder, hierin bevinden zich de meeste bergingen van de koopwoningen, stallingplaatsen voor auto's en een gezamenlijke fietsenberging.

 

HER architecten heeft samen met kunstenaar Joost Swarte deze prachtige nieuwe leefomgeving ontworpen. Een plek met een bijzonder verhaal. Een puzzelstuk naadloos aangesloten op de bestaande omgeving. Een plek voor iedereen, met grote diversiteit, passend bij de dynamische kant van het wonen in een stad als Haarlem! 

 

Interesse?

Klik hier voor het nog beschikbare aanbod en/of neem contact op met Mooijekind Vleut Makelaars: nieuwbouw@mooijekindvleut.nl / 023 - 54 202 44. 

Omgeving

Tussen Amsterdam en de Noordzeekust ligt Haarlem. Een middelgrote stad vlakbij het strand, aan de rivier het Spaarne, met vele monumentale panden en schitterende oude pleinen. Met méér restaurants dan dagen in het jaar. Je kunt er heerlijk dwalen door kleine straatjes langs Haarlemse Hofjes, historische panden van bouwmeester Lieven de Key, winkelen en bijzondere musea bezoeken.

 

In de statige Koninginnebuurt naast de Oude Stad en op maar 240 meter van de Stadsschouwburg, wordt De Vierhoek gerealiseerd, tussen de Raamsingel en de Tempeliersstraat.

Vanuit deze nieuwe plek, kun je werkelijk alles doen: shoppen, naar musea, theater of de film, heerlijk uit eten, borrelen of bootje varen. Met het strand, de duinen en het bos op fietsafstand ligt het 24/7 vakantiegevoel op de loer in het gezellige Haarlem.

 

Blok 1 (bouwnummers 23 tot en met 51)

Blok 1 is een appartementengebouw met zowel koop- als huurwoningen. In totaal komen er in dit blok 29 woningen. Alle koopwoningen in Blok 1 beschikken over een berging in de kelder en over een buitenruimte, in de vorm van een loggia of (dak)terras.

Verder komt in Blok 1 een commerciële/horeca-ruimte, een fietsvoorziening voor Dansschool Schröder en de toegang naar de stallingskelder. De hoofdentree van Blok 1 bevindt zich aan de Tempeliersstraat.

 

Op de eerste tot en met de vierde verdieping bevinden zich koop- en huurappartementen en huurstudio’s. Op de vierde en vijfde verdieping bevindt zich een dubbel laags penthouse. 

 

Van links naar rechts, van west naar oost bevinden zich in Blok 1 op de begane grond langs de Temperliersstraat:

Commerciële of horeca ruimte

Op de hoek van Blok 1, aan de Tempeliersstraat, bevindt zich de commerciële ruimte, met als bestemming horeca. De ruimte beschikt over een terras aan de Tempeliersstraat en een bergruimte in de kelder. Binnen de huidige bestemming dient de horeca tussen 22:00 en 07:00 uur gesloten te zijn voor publiek.

 

Entree appartementen en kelder

De hoofdentree van Blok 1 met daarin de toegang tot de woningen op de eerste tot en met vierde verdieping en de algemene toegang tot de kelder. Bewoners van Blok 4 en 5 en derden die eigenaar zijn van een stallingplaats maken voor toegang naar hun berging en/of stallingplaats ook gebruik van de hoofdentree van Blok 1. De lift is alleen toegankelijk voor bewoners van de verdiepingen van Blok 1.

 

Voor het stallen van fietsen in de kelder maken alle bewoners van De Vierhoek gebruik van de in-/uitrit voor voertuigen.

 

In- en uitrit stallingsgarage

De in- en uitrit van de stallingsgarage wordt door een speedgate (voorzien van een ontwerp van Joost Swarte) afgesloten, deze is met een handzender bedienbaar. Veilig in- en uitrijden wordt geregeld middels een verkeerslichtinstallatie, zowel boven, op straat niveau, als in de kelder.

Woon-/werkstudio's

Deze twee woon-/werkwoningen (bouwnummers 24 en 25) zijn flexibel te gebruiken voor atelier/kantoor/praktijk aan huis en/of gewoon als appartement. Ze bevinden zich op de begane grond en hebben een extra grote plafondhoogte (>3,0 meter), een terras aan de zijde van het hof en een eigen entree aan de Tempeliersstraat.

 

Fietsvoorziening Dansschool Schröder

Uiterst rechts is de fietsvoorziening voor Dansschool Schröder.

 

Bouwnummer 23

Op de begane grond in Blok 1 met de voordeur aan het Hof, bevindt zich bouwnummer 23. Dit appartement heeft een extra grote plafondhoogte (>3,0 meter), en terras aan het Hof. De postbus van deze woning bevindt zich bij het hek dat toegang geeft tot het Hof.

Blok 2 (bouwnummers 7 tot en met 14)

Aan de Raamsingel, naast Dansschool Schröder, bevindt zich Blok 2 met zeven koopwoningen. Alle woningen krijgen een berging in de kelder. 

In Blok 2 komen verschillende woningtypes:

Bel-etage woningen met souterrain

De woningentrees van bouwnummers 7 en 8 bevinden zich op circa 1 meter boven maaiveld en zijn met een korte bordestrap bereikbaar. De woonetage heeft grotendeels een extra grote plafondhoogte (>3,0 meter) en een terras aan het hof. Een inwendige trap leidt naar het souterrain, waar zich (slaap)vertrekken en de badkamer bevinden. De bergingen en stallingplaatsen in de kelder zijn inpandig vanuit het souterrain te bereiken.

Appartementen

De algemene toegangsdeur geeft toegang tot de lift en het trappenhuis die leiden naar de appartementen met bouwnummers 9 tot en met 14. En tot de kelder met daarin de bergingen en stallingplaatsen. De appartementen in Blok 2 beschikken over een eigen buitenruimte in de vorm van een balkon of dakterras.

Blok 3 (bouwnummers 1 tot en met 6)

Aan de Raamsingel, naast Blok 2 en de steeg die toegang geeft tot het Hof, bevindt zich Blok 3 met zes woningen onder een bijzondere kapconstructie. Hierin worden verschillende woningtypes gerealiseerd.

Bel-etage woningen met souterrain

De woningentrees van bouwnummers 1 en 2 bevinden zich op circa 1 meter boven maaiveld en zijn met een korte bordestrap bereikbaar. De woonetage heeft grotendeels een extra hoge plafondhoogte (>3,0 meter) en een terras aan het Hof. Een inwendige trap leidt naar het souterrain, waar zich de (slaap)vertrekken en de badkamer bevinden. De bergingen en stallingplaatsen in de kelder zijn inpandig vanuit het souterrain te bereiken.

 

Appartementen

De algemene toegangsdeur geeft toegang tot de lift en het trappenhuis die leiden naar de appartementen met bouwnummers 3 en 4 op de eerste verdieping. En tot de kelder met daarin de bergingen en stallingplaatsen.

 

Penthouses

Onder de schuine kap komen twee dubbel laags penthouses met bouwnummers 5 en 6. De toegang bevindt zich op de tweede verdieping, de derde verdieping is via een inpandige trap bereikbaar. Uiteraard is de tweede verdieping te bereiken via de algemene toegangsdeur, die toegang geeft tot de lift en de trap naar de kelder en de appartementen van Blok 3.

 

De appartementen in Blok 3 beschikken over een eigen buitenruimte in de vorm van een of meerdere balkons of dakterrassen.

Blok 4 (bouwnummers 21 en 22)

Deze woon-/werkvilla’s staan aan de Tempeliersstraat, iets terugliggend van de weg. Dit zijn grote 2-onder-1-kapwoningen met de mogelijkheid om wonen te combineren met werken. De woningen zijn 3 woonlagen hoog met daarboven ook nog een entresol (onbenoemde ruimte) bereikbaar met een stalen trapladder en naar believen in te delen als woon-/werkwoning of groot gezinshuis.

Beide woningen beschikken over een eigen voordeur, een terras aan de zijde van het Hof en een dakterras op de 2e verdieping. De begane grond heeft een extra grote plafondhoogte (>3,0 meter). De derde verdieping is in de vorm van een entresol (onbenoemde ruimte) en is bereikbaar via een stalen trapladder.

 

Deze woningen hebben hun bergingen inpandig.

Hofwoningen - Blok 5 (bouwnummers 15 tot en met 20)

De compacte Hofwoningen staan zowel west als oost gedrieën naast elkaar in het Hof van De Vierhoek. Ze bestaan uit twee woonlagen en hebben hun eigen terras en voordeur aan het Hof. De postbussen van deze woningen bevinden zich bij het hek dat toegang geeft tot het Hof. De bergingen in de kelder zijn bereikbaar via de hoofdentree van Blok 1.

Hof

Het Hof is zowel bereikbaar vanaf de Tempeliersstraat als de Raamsingel, te betreden via een van de stegen. Aan beide zijden is de steeg voorzien van een hekwerk van de hand van Joost Swarte.

 

In het Hof worden Cortenstalen plantenbakken voorzien met daarin boompjes en beplanting, die in de verschillende seizoenen kleur zullen blijven geven aan het Hof. Eveneens komen hierin bankjes en plekken om fietsen te stallen.

 

Lees verder over het hof