Stallingskelder

Parkeervoorziening

Onder de gebouwen en het Hof van De Vierhoek komt een kelder. Hierin bevinden zich de bergingen, stallingplaatsen, techniekruimten en de souterrains van Blok 2 en Blok 3.

Parkeren

In de kelder is er ruimte voor parkeren voor de woningen, (de commerciële ruimte) en voor enkele bewoners in de buurt.

Er komt ook een deelauto-systeem voor een aantal huurwoningen. Verder is er een tweetal stallingplekken voor motoren voorzien. Stallingplaatsen die niet worden verkocht aan bewoners van De Vierhoek zijn beschikbaar voor vrije verkoop.

 

In- en uitgang

De ingang, tevens uitgang, van de parkeerkelder bevindt zich in Blok 1 langs de Tempeliersstraat. De kelder wordt hier afgesloten met een speedgate, waarop een ontwerp van Joost Swarte wordt aangebracht. De speedgate is te openen met een handzender en/of sleutel. Een verkeerslichtinstallatie regelt het veilig in- en uitrijden.

 

Fietsers

Voor het stallen van fietsen in de bergingen in de kelder maken alle bewoners van De Vierhoek gebruik van de in-/uitrit en kunnen middels de luie trap in de hellingbaan lopend met de fiets aan de hand naar beneden of naar boven.

 

 

Voetgangers

De begane grondwoningen die geen toegang hebben tot een lift en omwonenden met een stallingsplaats in de kelder bereiken de kelder via het trappenhuis van de hoofdentree van Blok 1. De bewoners van de verdiepingen van Blok 1, 2 en 3 bereiken de kelder via hun eigen lift op trappenhuis. De bewoners van de bel-etage woningen met souterrain bereiken de kelder via hun eigen woning. De entree van Blok 2 wordt in geval van brand ontsloten als vluchtroute vanuit de kelder.

 

Gezamenlijke fietsenberging met lockers

Voor de huurwoningen is in de kelder een gezamenlijke fietsenberging voorzien, met daarin eveneens bergruimte in de vorm van lockers. De stalling van fietsen voor de koopwoningen is in de individuele berging voorzien.

 

Bergingen en overig

Tevens in de kelder bevinden zich de meeste bergingen van de koopwoningen, de berging van de commerciële ruimte, de souterrains van Blok 2 en 3 en techniekruimten.